Methode en wat het kost

IF YOU DO WHAT YOU’VE ALWAYS DONE, YOU’LL GET WHAT YOU ALWAYS GOT

Methode:

We gaan uit van de eeuwenoude wijsheid dat lichaam en geest vakkundig met elkaar samenwerken en dat je ze niet van elkaar kunt scheiden om je goed te voelen en gezond te blijven. Het lijf (waarbij je buik ook wel je tweede brein en je hart het derde brein worden genoemd) bezit een enorme wijsheid die vele malen groter is dan die van het hoofdbrein. Onze westerse samenleving heeft ons echter al vroeg geleerd die wijsheid niet serieus te nemen en dat veroorzaakt onbewuste stress in het lijf. Wat stress allemaal met ons lichaam doet is inmiddels bekend. Mensen met ME syndroom worden platgelegd en niet zo’n beetje ook. En dat komt doordat je hypothalamus overuren maakt en continu in overdrive verkeert. Je voelt je daarom continu gesloopt.

Meer over de taal van je lijf, haar wijsheid en het effect van onderdrukte emoties op ons immuunsysteem vind je  overigens bij Wanneer het lijf om aandacht schreeuwt. De link opent in een nieuw venster dus klik gerust.

We werken van binnenuit en gaan je onderbewuste oude patronen en weggedrukte emoties ontdekken. Uit je hoofd en in je lijf. (Het is dus geen cognitieve gedragstherapie in combi met bewegen zoals regelmatig onterecht wordt voorgeschreven). Er komen geen diëten, medicatie of supplementen aan te pas en je kunt gewoon alles doen wat je wilt, als je de signalen van je lichaam maar serieus neemt en op de juiste manier handelt. En dat ga ik je leren.

Bij deze methode gaan we niet graven in je verleden, want voor het verwerken van een diep trauma raad ik je aan een goede therapeut te raadplegen, maar we gaan slechts één maal terug naar vroeger om te ontdekken wat je toen onderdrukt hebt dat de verdere loop van je leven heeft bepaald. Je leeft tenslotte nu en we kijken dan ook naar wat je nu kunt veranderen om je weer goed te voelen.

We cannot hate our bodies into health. True change begins with self-love and self-care, and knowing that no matter how your body feels, you will be there to love and support it – Jessica Ortner

Werkwijze:

Je krijgt een gratis kennismakingsgesprek van een half uur om te voelen of het traject en de werkwijze bij je passen en om te kijken of ik je kan helpen.

Daarna volgen gemiddeld 8 tot 10 gesprekken van een uur, bij voorkeur live maar het kan ook via skype mocht je te ver weg wonen. De gesprekken worden verdeeld over een langere periode, waarbij de eerste 3 sessies een tussenperiode van een week hebben en waarin je voelt dat er iets aan het veranderen is. Daarna volgen tussenperiodes van 2 tot 3 weken afhankelijk van jouw situatie en vooruitgang. Iedereen is anders en daar houden we rekening mee.

Tijdens deze gesprekken gaan we helemaal tot aan de kern van waar je ziekte is ontstaan. Je krijgt handvaten en wat huiswerk om je weggedrukte emoties te leren herkennen en oude patronen te doorbreken zodat je lichaam weer de kans krijgt om het zelf genezend vermogen aan te spreken. En wanneer je helder hebt hoe je die handvaten kunt gebruiken kun je er zelf mee aan de slag. Deze methode is gericht op zelf empowerment zodat je je leven weer in eigen hand kunt nemen. Je hebt hem daarmee dan ook voor de rest van je leven. Daarnaast is hij voor jou als ME patient goud waard, want pas je hem consequent toe, dan komt je hypothalamus weer tot rust, waardoor je symptomen verdwijnen. Meer over een overactieve hypothalamus en symptomen vind je hier.

Wat vraag ik van jou:

Dat je er echt voor kiest om ervoor te gaan. De methode is in principe eenvoudig, maar het vraagt aandacht voor jezelf en het vraagt dat je kiest voor wat voor jouw gezondheid goed is. Dat kan soms een uitdaging zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen. En het vraagt dat je aantekeningen maakt. Dat is niet veel werk, maar je moet het wel even doen en dat gaat je enorm veel opleveren.

Wat kost het:

Een sessie van een uur kost 69 euro incl BTW

Je kunt ook een traject boeken van 10 sessies. Hiervoor betaal je 590 euro incl BTW

Als je hier contact opneemt maken we kennis, leg ik uit wat ik voor je kan betekenen en hoor ik hoe het met je gaat. Dit kennismakingsgesprek is natuurlijk gratis en vrijblijvend. Het moet aan beide kanten goed voelen.

Wat levert het je allemaal op:

Deze methode geeft je inzicht in jezelf en leert je ‘nee’ te zeggen waar je voorheen altijd maar ‘ja’ zei. Je leert grenzen stellen, jezelf te waarderen, jezelf op de eerste plaats te zetten zonder dat je je daardoor schuldig voelt, echt te luisteren naar je lichaam, je intuïtie weer serieus te nemen, assertief te worden, voor jezelf te zorgen, je authentieke zelf te zijn en je bewust te worden van je kwaliteiten en je kracht.

Daarnaast kunnen je symptomen verdwijnen doordat we het zelfhelend vermogen van je lichaam gaan aanspreken. Kijk nog eens bij Wanneer het lijf om aandacht schreeuwt of Schaduw voor meer uitleg.

Ben je na 10 sessies helemaal beter?

Dit is geen wonderkuur waarin je een pilletje slikt en dan klaar bent, en tegelijkertijd is het dat ook weer wel, want binnen 10 sessies kun je je helemaal beter voelen, sommigen hebben iets meer tijd nodig om de boel te laten integreren of hebben baat bij een aanvullende therapie om oude trauma’s te verwerken. Daarvoor zal ik je weer iemand anders aanraden. Mijn ervaring is dat je binnen 10 sessies óf beter bent, of zoveel meer energie hebt dat je dingen weer op kunt pakken, weer vol in het leven kunt staan, inzicht hebt gekregen over wat goed voor je is en wat niet. En je hebt handvaten om zelf weer rust te creëren in je lijf, zodat je niet meer zo uitgeput raakt.

Pas je de methode consequent toe dan is die life changing. Want dat is waar het om draait: het gaat niet vanzelf, jij moet het doen. En dat is mooi, want je neemt de macht over je leven weer in eigen handen. In het engels noemen ze dat zo mooi self empowerment.

Voor nu is het belangrijk dat je er met je volle intentie in gaat. En die intentie is ‘beter worden’!

Genezen is een proces dat bij iedereen iets anders verloopt, je werkt aan je Zelf en dat heeft tijd nodig. Je leert waarom je ziek bent geworden, je leert je grenzen te stellen en weer te voelen wat bij je past en wat of wie je uitput want nu maakt je dat hartstikke ziek. En het mooie is dat je binnen 4 sessies echt voelt dat het werkt.

Maar ik ben echt lichamelijk ziek

Ja, dat kan ik ten volle beamen. En niet zo’n beetje ook. Het spijt me dat je je niet serieus genomen voelt en hoort dat het allemaal maar tussen de oren zit of erger nog; je het allemaal maar verzint. Dat is ongelooflijk pijnlijk en zo onterecht. Het is gewoon nog een té complexe ziekte om regulier aan te pakken. Daarom gaan we er nu anders tegenaan kijken:

Lichaam en geest zijn niet van elkaar te scheiden en ook in de reguliere geneeswijzen onderschrijven ze dit beeld. Iemand met astma of reuma krijgt medicatie op basis van stresshormonen. Hoge bloeddruk is ook lichamelijk en we weten allemaal waar dat vandaan komt.

Wist je trouwens dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 85% van alle chronische en auto immuunziektes ontstaan zijn door het onderdrukken van emoties? Daardoor raakt je lijf in de stress.

Er zijn nu eenmaal een hoop mensen die zich niet kunnen invoelen in wat jij meemaakt. En hoe leg je dat in godsnaam ook uit… ik kon zelf niet eens begrijpen hoe het mogelijk was om me zo gesloopt en ziek te voelen. Maar het gaat niet om bewijzen dat je ziek bent, maar om beter worden. Keer de aandacht weer naar jezelf.

Daarnaast is het, om naast alles wat een arts je aanraadt, nooit weg om een weg van ‘je Zelf terugvinden’ te volgen. Dat staat elkaar niet in de weg. Sterker nog, het kan elkaar versterken.

Wat als je beter wordt!

Je bent zó welkom

Gratis kennismakingsgesprek

Stress is de verstoring van de interne balans van je lichaam als reactie op een dreigend gevaar, inclusief de bedreiging dat aan een essentiële behoefte niet wordt voldaan, zoals bv honger. 
Maar ook emotionele voeding hoort daarbij.

Stress ontstaat dus ook wanneer je je emoties onderdrukt

Dr Gabor Mate beschrijft de gevolgen van onderdrukte emoties